La presidenta del Grup Municipal de JxC, Elsa Artadi, ha avançat que la formació votarà en contra del pressupost de l’Ajuntament per al 2021: “Junts per Catalunya no serà a l’acord”. Tot i ser els comptes amb les xifres més altes de la història (arriben a superar els 3.200 M €), Artadi ha denunciat que “no són els que necessita la ciutat” i els ha qualificat de “conservadors i ortodoxos”.

En aquest sentit, Artadi ha lamentat l’enfocament de les inversions plantejades al projecte pressupostari, pactat a tres bandes entre Colau, Collboni i Maragall —i que també comptarà amb el “sí” de Valls en la votació al plenari— . Per JxC, “ara no toca aixecar carrers, sinó persianes”, i Artadi ha criticat que el pressupost “fa olor de Pla Zapatero, i ara no és moment de destinar diners a inversió pública, sinó a salvar negocis”.

JxC denuncia inconcreció als districtes

A més, la líder de Junts ha denunciat incompliments del govern de Colau i Collboni en els acords pel pressupost anterior, el de l’any 2020, i ha lamentat que el pacte entre els socis de govern (BComú i PSC) i ERC “no concreta les inversions als districtes”. Davant d’aquest acord a tres bandes (amb el suport posterior de Manuel Valls), Artadi ha llançat un missatge en clau electoral: “Veient l’acord amb ERC i Valls, JxC és l’única alternativa real per canviar de govern el 2023”, ha sentenciat.

Els qui també han avançat que tampoc no donaran suport als comptes de Colau i Collboni són tant Cs, com el PP. Aquest dilluns van explicar que el pacte amb ERC pels comptes els va allunyar. La votació del pressupost 2021 serà al plenari d’aquest dimecres, l’últim de l’any.