(ACN) El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha signat ja el decret de convocatòria de les eleccions que se celebraran el 14 de febrer. El tràmit l’ha fet Aragonès en absència d’un president de la Generalitat en el càrrec, i amb això dona el tret de sortida cap als comicis que han d’escollir un nou Parlament.

De fet, el vicepresident ha signat el decret després de ser informat de la dissolució automàtica de la cambra per part del president del Parlament, Roger Torrent, en constatar que cap grup no ha presentat un candidat a substituir Quim Torra, inhabilitat del seu càrrec ara fa poc més de dos mesos. El decret d’Aragonès s’haurà de publicar al DOGC entre aquest dilluns a la nit i aquest dimarts al matí.

El govern vol garantir la “màxima normalitat” de les eleccions

En una declaració enregistrada, el vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que l’executiu català treballarà “en tot el que estigui a les seves mans” per garantir que les eleccions del 14-F se celebren amb la “màxima normalitat”. “Que la pandèmia afecti al mínim el procés electoral i garantir el dret a vot de tota la ciutadania de Catalunya”, ha destacat.

Després d’haver signat el decret de convocatòria d’eleccions al Parlament, Aragonès ha dit que espera que siguin “ben concorregudes” i amb la “màxima participació de la ciutadania”. També ha lamentat que acabi una legislatura marcada per la constitució d’un executiu després del 155, la “repressió” i l’impacte de la covid-19.

El republicà ha recordat que els comicis són la “màxima expressió de la sobirania com a poble”. Ha manifestat que les eleccions com a nació “projecten cap al futur”, recullen la voluntat de la ciutadania i preparen per al futur amb “llibertat, igualtat i prosperitat”. “El proper 14 de febrer se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya”, ha conclòs.