Barcelona pel Canvi, la formació que lidera Manuel Valls a l’Ajuntament, també donarà suport al pressupost municipal per al 2021. Valls ha justificat el seu “sí” als comptes “per sentit de responsabilitat”, l’endemà que Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall rubriquessin un acord tripartit pel pressupost. A més, Manuel Valls ha assegurat que el document “també porta el nostre segell”.

Tot i això, el líder de BCN Canvi ha criticat que “el govern municipal ha jugat a la petita política” per haver-se fet la foto amb els republicans per l’acord: “Era la fotografia d’un veto als que els incomoden”, ha reblat Valls, que ha assegurat que Colau “només intenta redimir el pecat original”, quan va ser investida alcaldessa amb el suport dels dos regidors de BCN Canvi i Celestino Corbacho (Cs).

Què ha aportat Valls al pressupost del 2021?

Segons ha explicat la portaveu de la formació, Eva Parera, Barcelona pel Canvi ha aconseguit introduir alguns aspectes en el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2021. Parera ha destacat un increment en els fons de les beques menjador (a banda d’estar negociant que es puguin estendre més enllà del període lectiu), més despesa per a promoció econòmica i una reversió de l’urbanisme tàctic (per garantir l’accessibilitat), entre d’altres.

També han pactat 30 actuacions als barris (biblioteca de Sarrià, inici d’obres a la Rambla, rehabilitació del Mercat d’Hostafrancs, projecte del CEM Sardenya, més verd a les Corts, futur CAP Congrés-Indians o nova escola bressol a la Trinitat Vella). Parera també ha destacat el pagament fraccionat de la taxa de terrasses i la possibilitat de diferir el pagament de tributs si hi ha recessió. Tot i això, el grup reconeix que els acords en impostos no són suficients i per això s’abstindran a les ordenances fiscals.

Aquest dilluns, tant Cs com el PP han assegurat que l’acord a tres bandes entre BComú, el PSC i ERC pel pressupost els ha allunyat de votar-hi a favor, tot i que no han donat per segur el vot en contra. El pressupost de Barcelona per al 2021 es votarà aquest dimecres, en el darrer plenari de l’any de l’Ajuntament.