L’acord entre el govern municipal i Esquerra per aprovar el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2021 allunya Ciutadans i el PP de donar-hi suport en el ple d’aquest dimecres. Tot i que el “sí” queda pràcticament descartat, els dos grups no donen per segur el vot encara, en espera de poder tancar algun tipus d’entesa amb el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, que els pugui fer optar per l’abstenció —com van fer en l’aprovació inicial— en comptes d’un “no” rotund.

El popular Josep Bou ha denunciat que de les 33 al·legacions que va presentar per rebaixar la pressió fiscal, el govern no n’ha acceptat cap. “Quin sí podem donar quan pràcticament s’ha tancat el que el PP ha presentat? I hem presentat mesures molt decents on hi cap tothom!”, ha exclamat Bou. Tot i això, es mostra disposat a parlar amb el govern si tenen la voluntat de negociar: “Per sumar tots els grups, han d’entendre que tenim visions diferents”.

Des de Ciutadans, Luz Guilarte ha assegurat que la foto a tres entre Colau, Collboni i Ernest Maragall (ERC), demostra que “aquest Ajuntament està governat per un tripartit ‘de facto'”. “No hi ha voluntat de consens ni n’hi ha hagut mai”, ha afegit Guilarte, que considera que el govern municipal “ja ha triat els socis prioritaris” —en al·lusió a ERC— , sense tenir en compte les demandes de Ciutadans. La líder municipal de Cs ha afirmat que el pacte a tres pel pressupost a l’Ajuntament és el que els tres partits volen traslladar al govern de la Generalitat.