En la interlocutòria, el jutge diu que s’han trobat “nous elements de suport” contra Sànchez i es refereix concretament a l’agenda Moleskine que es va intervenir a l’exnúmero 2 d’Oriol Junqueras, Josep Maria Jové. Per Pablo Llarena, evidencia “no només la reunió de partits sobiranistes i els representants de l’ANC i Òmnium Cultural, sinó aquells que contemplaven la mobilització ciutadana com un element estratègic per aconseguir la independència”.

Llarena sosté que Jordi Sànchez té “un major risc” de reiteració delictiva, ja que manté el seu “ideari sobiranista”, no ha renunciat a l’activitat pública i a més “ha revalidat el seu compromís” en Junts per Catalunya que pretén arribar a la independència de Catalunya. Llarena també destaca “la marcada determinació” de Sànchez i en aquest sentit l’acusa d’impulsar mobilitzacions multitudinàries de ciutadans que van afavorir un “esclat social”, en referència a les concentracions del 20-S. La decisió del Suprem arriba després que Llarena també va denegar la llibertat de Joaquim Forn, tot i haver deixat l’acta de diputat.

Sànchez hi ha reaccionat a través del seu compte oficial de Twitter i ha qualificat la resolució d'”inexplicable” i “cruel” per la seva família.