Francina Vila, segona portaveu del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, ha fet una petició formal i per registre perquè el govern municipal actuï subsidiàriament al solar del carrer de Jaén, número 10, al districte de Gràcia. Els veïns propers al solar han denunciat l’aparició d’una plaga de rosegadors que han proliferat en els darrers 15 dies.

Donada la situació d’insalubritat del solar, que es troba proper a l’Escola Bressol Enxaneta i l’Escola Sant Josep, el grup de Junts demana que l’Ajuntament actuï “immediatament i de forma subsidiària per garantir-hi la salut pública, així com la del veïnat de l’entorn”.

L’Ajuntament ha iniciat un pla d’actuació a la via pública

De fet, un equip de control de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha començat a treballar aquest dimarts al matí per erradicar la plaga de rates, després que els veïns denunciessin la situació a través de les xarxes socials.

El personal de Salut Pública ha inspeccionat l’espai i ha llançat un producte anticoagulant a les clavegueres del carrer per poder exterminar els animals. Aquesta acció forma part d’un pla d’actuació que l’ASPB ha començat a desplegar per solucionar el problema.