Colau ha explicat que es crearà un “nou centre de coordinació conjunta entre els cossos policials, al carrer de Lleida, a l’antic Palau d’Esports“. Es tracta d’un emplaçament i un centre en el qual ja s’estava treballant, tot i que ara s’accelera el procés.

A banda de l’increment de les dotacions policials, Forn ha explicat que en cap moment no hi ha hagut discrepància sobre si s’havien de col·locar pilones o no, ja que “no es una decisió política, sinó dels experts en seguretat”. I ha assegurat que “en aquest tipus d’atemptats la barrera no hauria impedit absolutament res“. Enric Millo ha anat en la mateixa línia i ha assegurat que aquest tipus d’actuacions sempre són “de caràcter tècnic, no es donen ordres, són recomanacions, com les que es van fer per Nadal”.

El delegat del Govern espanyol, Enric Millo, també ha volgut destacar que des del “minut zero hi ha hagut una cooperació permanent, constant i fluida entre administracions i, des del punt de vista tècnic, entre els cossos de seguretat” i que el govern d’Espanya i la Generalitat “van estar en contacte i van establir els mecanismes de coordinació antiterroristes que ja es van iniciar el 15 de juny del 2015” i ha recordat que des de llavors s’han detingut a Catalunya 80 persones relacionades amb el terrorisme gihadista.

Ada Colau ha afirmat també que es crearà un memorial a la Rambla que comptarà amb la participació de veïns i entitats i que s’haurà d’incloure en el pla especial que s’està duent a terme en aquest passeig. A més, es farà un gran acte a la ciutat d’agraïment a tots els cossos que han intervingut en l’atemptat i els dies posteriors.

Un cop acabada la reunió, l’alcaldessa, Ada Colau, s’ha reunit amb els diferents grups municipals per comunicar-los les qüestions que s’han debatut i acordat a la Junta.