L’alcaldessa també ha remarcat un altre missatge, el de la unitat: “el cop ha estat dur, però ràpidament estem reprenent la normalitat i continuarem treballant plegats”. El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, també ha insistit en la idea que “tots els sectors treballem amb normalitat” i ha remarcat que no preveuen que “el terrible incident ens afecti”.

Tot i això, ha reconegut que encara és d’hora per conèixer bé l’afectació que pot tenir i per això els assistents a la reunió han acordat tornar-se a veure en una trobada del Consell de Turisme i Ciutat el 12 de setembre per concretar mesures d’actuació. En aquesta primera reunió, hi han participat representants d’entitats econòmiques com Turisme de Barcelona, el Gremi d’Hotels, la Cambra de Comerç i Fira de Barcelona. També associacions com Apartur, ACAVe, Barcelona Oberta, la Fundació Barcelona Comerç i ANGED, a més del Gremi de Restauració, el Port de Barcelona, l’Aeroport i els sindciats CCOO i UGT.

La trobada també ha servit per lloar l’actitud dels responsables dels establiments que són a la zona de l’atemptat, i que just després de l’atac van acollir als afectats. Colau ha explicat que van tenir un paper cabdal: “Van obrir portes sense dubtar un segon i han ates a tothom, persones que fugien i ferits”. Gaspart ha agrait el reconeixement i ha volgut subratllar que “vam actuar com hauria fet qualsevol ciutadà”.