Domènech ha recriminat al ministre que el mateix dia que se sabia el suport del PDeCAT per aprovar el decret de l’estiba, el govern central no assistís a la reunió del Consorci del Palau de la Música que havia de parlar sobre el posicionament final en les acusacions del cas. Méndez de Vigo ha respost que no hi van anar perquè “la nostra posició era clara, a l’ordre del dia es parlava de debat i no de conclusions, i perquè sabem que això és una guerra oberta entre l’Ajuntament i la Generalitat i, dins la Generalitat, entre el PDeCAT i ERC. No hi vam anar per no fer-los el joc“. També s’hi ha pronunciat Antonio Hernando, del PSOE, que creu que hi ha un intent de “tapar-se les vergonyes” i ha demanat la mateixa complicitat als dos partits per resoldre els problemes entre Catalunya i l’Estat.

El coordinador dels parlamentaris del PDeCAT, Jordi Xuclà, ha qualificat les acusacions de “falsedat” i, en una declaració als passadissos, ha negat que el suport al decret de l’estiba sigui a canvi que l’Estat no voti a favor d’acusar Convergència des del Consorci del Palau de la Música, del qual és membre el Ministeri de Cultura. Des de Ciutadans, Albert Rivera ha demanat al Govern espanyol que deixi de “pasterejar” amb CDC i que exigeixi una altra reunió del Consorci per deixar de ser-ne “còmplice”. Juan Carlos Girauta ha lamentat que el govern central no intenti recuperar els sis milions d’euros “robats per Convergència.”

Està previst que el Consorci del Palau de la Música es torni a reunir el  23 de maig, a petició de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que té aquesta prerrogativa en cas que el president del Consorci, Carles Puigdemont, no ho faci. D’aquesta manera, l’Ajuntament espera posposar les conclusions definitives previstes per a aquest dimecres amb l’objectiu de tornar a posar sobre la taula la possibilitat d’acusar CDC en el cas.