El diputat de la CUP Benet Salellas ha defensat la proposta cupaire perquè “el silenci és una de les primeres teories d’impunitat”. Per això, ha demanat “maduresa” al Govern de JxS i que “no tapi amb criteris jurídics” una qüestió que és “política”. Des de l’altre grup proposant —CSQP—, Lluís Rabell ha alertat que no presentar acusació contra CDC no només suposa “abandonar la responsabilitat” del Govern,  sinó que també “rebla el perjudici” del cas Palau.

La cap de l’oposició, Inés Arrimadas (Cs), ha assegurat que presentar acusació contra CDC “és una obligació moral i política” i ha demanat a JxS que tingui la mateixa duresa contra la corrupció de Convergència que la d’altres partits. Alejandro Fernández (PP), de la seva banda, ha retret a la CUP que “es facin els indignats” amb la proposta, alhora que “donen respiració assistida” al govern.

Més enllà de les dues propostes de la CUP i CSQP, el PSC també ha entrat una pregunta sobre el cas Palau a la sessió de control al govern. El diputat socialista Jordi Terrades ha acusat el PDeCAT d’“intentar de totes, totes utilitzar els recursos de la Generalitat per minimitzar els danys de Convergència”. El conseller Santi Vila ha reiterat que la negativa del govern a acusar CDC es deu al “canvi d’estratègia” de la fiscalia de rebaixar la pena a Millet i Montull, i ha refermat que el govern actuarà si hi ha una sentència que “comprometi CDC”. Vila també ha criticat el plantejament de l’executiu de Colau, titllant-lo d’“absolutament sectari i partidista”.

La polèmica arriba al Congrés dels Diputats

La disputa del Consorci del Palau de la Música ha arribat també al Congrés dels Diputats de la mà d’En Comú Podem. El portaveu de la formació, Xavier Domènech, ha reclamat al Govern espanyol explicacions per la seva absència a les últimes reunions del Consorci. El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que no es van presentar a la reunió perquè no entren en les disputes entre Generalitat i Ajuntament.