Josep Bou (PP)

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, demana que bars i restaurants puguin servir sopars fins a les 10 de la nit i no haver de tancar a les cinc de la tarda, com marca el Procicat per contenir els contagis de coronavirus. “Aquest horari restringit els arruïna”, ha afirmat Bou, que ha assegurat que deixar obrir la restauració fins a la nit “és vital per a la seva subsistència”. Per això, el PP portarà a debat al ple d’aquest divendres una proposta per reclamar a la Generalitat ampliar horaris.

En una visita a la plaça Reial, Josep Bou ha elogiat la gestió de la restauració que ha fet la Comunitat de Madrid, on els locals poden obrir més hores. “Bars i restaurants a Madrid estan en una rampa, creixen, dempeus, i aquí encara estem de genolls; això no pot ser!”, ha exclamat el dirigent popular, que ha afegit que “si els restauradors tanquen, Barcelona perd una part important perquè és un interès turístic”.

Sense taxa de terrasses tot el 2021

A banda de la petició que el PP fa a la Generalitat per ampliar horaris, també mira cap a l’Ajuntament i exigeix que durant el 2021 no es cobri la taxa de terrasses a bars i restaurants. Bou recorda que el consistori va reduir-la un 75 %, però que la rebaixa es va fer sobre un augment de les quotes. Per això, demana deixar-la a zero i que zones com la plaça Reial no es considerin “prèmium”, cosa que comporta una taxa més elevada.