JORDI MARTÍ, precandidat a les primàries del PSC "A dins del PSC de Barcelona hi ha 3.000 militants. I a la ciutat a la qual jo em dec hi ha un milió i mig de ciutadans. No puc fer-ho d'una altra manera, he d'estar molt més a fora que a dins, simplement per una qüestió de proporció. I, per tant, és el partit el que s'ha de posar al darrere donant escalf i suport, més que com ha passat fins ara."

“Qui carai és Jordi Martí?”. Aquesta és la pregunta que els 20 membres de la societat civil han respost en el vídeo de suport al precandidat a les primàries del PSC. La llista inclou el dissenyador Claret Serrahima, l’editora Pema Maymó, el filòsof i escriptor Josep Ramoneda, la líder veïnal Custodia Moreno, el sociòleg Xavier Bonal, l’economista Carles Rivera, l’arquitecte Josep Bohigas, el membre d’Acció Solidària contra l’Atur Joan Comas, l’antropòleg Marc Roig, el president de la FAVB, Lluís Ravell, Núria Sempere, del Centre de les Arts de l’Hospitalet, el professor i exconseller Joan Manuel del Pozo, l’assessora cultural Toni Berini, el dramaturg Àlex Rigola, Lluís Cabrera, del Taller de Músics, la florista Carolina Pallés, el director del Teatre Lliure, Lluís Pascual, el catedràtic i exrector de la UPF Josep Joan Moreso, i la metgessa i exconsellera Montserrat Tura.

“Jordi Martí és un polític que no sembla un polític”, afirma en el vídeo el dramaturg Àlex Rigola. També des del món de la cultura, el director del Teatre Lliure, Lluís Pascual, defineix Martí com “un gran coneixedor de la ciutat en directe”. Per la seva banda, el filòsof i escriptor Josep Ramoneda assegura que el precandidat a les primàries “té Barcelona al cap, a les cames i a la pell”.

El vídeo s’ha projectat en l’acte de presentació de la precandidatura de Jordi Martí, aquest dilluns al vespre a l’Escola Collaso i Gil, al barri del Raval. Martí ha defensat que aspira a liderar una aliança d’esquerres a la ciutat com a alternativa a Xavier Trias. El líder dels socialistes a l’Ajuntament s’ha volgut desmarcar del PSC i dels altres cinc rivals a les primàries i ha remarcat que es deu més a la ciutat que no pas al partit. En aquest sentit, ha explicat que des que és president del Grup Municipal ha sentit que ha anat “a remolc del PSC” i ha defensat que “cal un “intercanvi, per poder anar al davant, amb el PSC d’acompanyant”. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, el diputat crític del PSC al Parlament, Joan Ignasi Elena, i la regidora del Grup Municipal Montse Sánchez.