El regidor de Presidència, Jordi Martí (BComú) i la líder de Valents, Eva Parera, han mantingut un tens cara a cara en el ple de novembre a l’Ajuntament de Barcelona. Martí ha recriminat a Parera portar “l’estratègia de l’extrema dreta al plenari” per la intervenció que ha fet durant el debat de la proposta de Valents: “Ho hem d’aturar”. Parera ha acusat els comuns de “teixir una xarxa clientelar i comprar vots” amb l’atorgament de subvencions.

La proposta de Valents, que no ha prosperat, demanava “aturar les subvencions a entitats afins” a BComú i l’alcaldessa fins que la justícia no es pronunciï sobre suposades irregularitats, ara que l’Audiència de Barcelona ha reobert la causa contra Ada Colau que un jutjat va arxivar. En la llista d’entitats, Valents hi inclou l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Iniciatives Events, Enginyers sense Fronteres i l’Aliança contra la pobresa energètica.

“El càncer de la democràcia”

Jordi Martí ha acusat Eva Parera d’erigir-se com a jutgessa i condemnar uns fets que s’han arxivat ja dos cops. “Li hauria de caure la cara de vergonya”, ha etzibat Martí a la líder de Valents, a qui ha retret voler fer “escàndol mediàtic” seguint l’exemple del “trumpisme”. “Aquesta estratègia és el càncer de la democràcia; sota un to melodramàtic vol carregar-se la confiança de la ciutadania amb les institucions”, ha sentenciat el regidor de BComú.

Parera ha replicat que segons l’Audiència de Barcelona “hi ha indicis de sobres que hi pot haver delicte” en l’atorgament de subvencions. “No jutjo ni faig culpable ningú, només demano reservar els diners i aturar els pagaments”, ha afegit la líder de Valents, que ha preguntat al PSC si “li sembla normal” governar amb un partit (BComú) que té diversos regidors amb causes obertes amb la justícia.

ERC, el PSC i Junts han votat en contra de la proposta de Valents, que ha rebut el suport de Ciutadans i el PP.