Hereu pren el relleu de Joan Clos

El 8 de setembre de 2006 Jordi Hereu rep de mans de Joan Clos la vara de la ciutat i el faixí d’alcalde en un acte simbòlic de traspàs. Hereu és elegit com a successor per majoria absoluta del Consell Municipal.

Hereu guanya els seus primers i únics comicis

El 27 de maig de 2007 la llista encapçalada per Jordi Hereu a les eleccions municipals és la més votada. Aconsegueix 15 regidors. El 16 de juny és investit novament alcalde i constitueix el tripartit municipal amb Imma Mayol, d’ICV, i Jordi Portabella, d’ERC.

El fracàs de la Diagonal

El referèndum sobre el futur de l’avinguda Diagonal, el maig de 2010, acaba amb una participació minça del 12%, i  la victòria aclaparadora de l’opció C de no fer-hi res, amb el 80% dels vots. Amb un pressupost de tres milions d’euros, el fracàs de la proposta suposa el cessament del primer tinent d’alcalde, Carles Martí, i l’inici de la davallada d’Hereu.

Hereu s’enfronta a Tura per liderar el partit

Una crisi pel lideratge del PSC barceloní acaba amb l’enfrontament en primàries d’Hereu amb Montserrat Tura, l’altra candidata a dirigir el partit. Després d’unes votacions internes amb una participació discreta dels militats, Hereu en surt com a guanyador per enfrontar-se amb Xavier Trias en les eleccions municipals.

La derrota davant Trias

El 22 de maig Jordi Hereu perd els comicis municipals davant Xavier Trias. CiU guanya per primera vegada en la història unes eleccions a Barcelona. El PSC és la segona força més votada a la ciutat.

Deu mesos a l’oposició

Durant els últims deu mesos, Jordi Hereu ha estat el líder de l’oposició a l’Ajuntament. Durant aquest temps, ha treballat per tirar endavant projectes iniciats durant la seva legislatura, però el darrer baròmetre municipal ha demostrat que el PSC segueix sense mostrar símptomes de recuperació.