Mas-Colell ha dit que la Generalitat va començar a buscar un soci per a Spanair quan la companyia els va comunicar les pèrdues que tindrien durant el 2011 i que van intentar arribar a un acord amb Qatar Airways i també amb la companyia xinesa HNA. Un acord que finalment no va arribar. Quant a la possibilitat que el govern hagués injectat capital a l’aerolínia per evitar-ne el tancament, el conseller ha afirmat que hauria estat tan “irresponsable” continuar aportant-hi fons el gener de 2012 com no haver-ho fet un any abans.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha lloat la capacitat de reacció que va tenir el govern després del tancament de l’aerolínia. Ha dit que van actuar “amb responsabilitat, diligència i eficàcia”, ja que van aconseguir recol·locar en altres vols 29.400 usuaris durant els tres dies posteriors.

Els grups de l’oposició han retret al govern que no hagi resolt encara la situació dels treballadors de la companyia. Una cinquantena d’aquests treballadors s’han concentrat a les portes del Parlament amb xiulets i pancartes per protestar contra el tancament de Spanair. Els representants del comitè d’empresa han seguit des de dins del Parlament la Comissió d’Economia i Finances.