Forn al judici del procés

El candidat de Junts per Catalunya a l’alcaldia, Joaquim Forn, ha demanat formalment al Tribunal Suprem un permís per assistir el proper dissabte 15 de juny a la constitució de l’AjuntamentTal com va anunciar el seu advocat, Xavier Melero, aquest dimarts ha presentat un escrit al tribunal del procés en què li demana sortir de la presó “amb la deguda custòdia si ho estima la sala” i anar fins al consistori a prendre possessió del càrrec.

Forn: “Vull exercir els meus drets polítics”

El mateix Joaquim Forn ho ha fet públic a través d’una piulada a Twitter en què assegura que hi vol ser “per prendre possessió del càrrec de regidor i exercir els meus drets polítics“. Forn també remarca que hi ha “milers de ciutadans que m’han  votat”.

En l’escrit al Tribunal Suprem, el lletrat remarca que la petició és “proporcional amb els drets” de Forn, que va sortir escollit en les eleccions municipals del 2019 regidor de JxC i matisa que “no s’assumeix cap risc, ni tan sols afectaria la celebració del judici”, que està previst que acabi el proper 12 de juny.

A més de l’autorització pel dia 15 de juny, l’advocat demana també permís perquè el dia abans, el divendres 14 de juny, Forn pugui anar a la Secretaria General del consistori a presentar la declaració de béns i activitats. Un tràmit que segons el lletrat, té “un format exclusivament electrònic” i s’executa amb assistència jurídica i tècnica. Segons l’advocat, aquest espai estarà habilitat la setmana anterior a la constitució del ple i Forn “hi podria comparèixer el dia anterior”. “És un acte que s’ha de realitzar de forma personal i presencial pel regidor electe”, assegura.

En l’escrit, la defensa de Forn també recorda que el Suprem va autoritzar la sortida de presó als diputats presos perquè anessin al Congrés dels Diputats a prendre possessió del càrrec.