El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha afirmat que és “fals i menteix” qui digui que ell o algun membre del govern català va donar l’ordre d’actuar contra els independentistes que van cremar fotos del rei Felip VI i de la Constitució durant la Diada. Jané ha recordat que els Mossos “tenen la responsabilitat de fer complir la llei”, independentment de si “ens agrada o no que el Codi penal castigui aquests fets.”

El titular del Departament d’Interior ha descartat dimitir, tal com li han exigit alguns membres de la CUP, i ha assegurat que té “tot el suport” del president de la Generalitat i de “tots els consellers del govern”. El conseller d’Interior ha defensat que “seguirem actuant de la mateixa manera” per no posar en dubte el paper de la policia catalana.

Jordi Jané ha replicat així als dirigents de la CUP que l’acusen de “torpedinar” el procés sobiranista per l’actuació dels Mossos contra un acte de desobediència de l’esquerra independentista catalana, que va comportar la detenció de cinc independentistes que s’havien negat a declarar per videoconferència davant del jutge de l’Audiència Nacional.