Juntament amb Altimira, a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu, també s’ha personat a primera hora de la tarda Roger Santacana, candidat de la CUP per Manresa en les darreres eleccions municipals, sobre el qual també plana una ordre de detenció. Els Mossos, però, no se l’han endut. Tampoc quan ha acudit més cap al tard a la seu de l’ESMUC (agents de paisà havien anat a cercar-lo). Posteriorment, Santacana ha acudit a la concentració de suport als acusats de cremar fotos del rei, de nou a la plaça d’Orfila.

Mentrestant, més d’un centenar de persones s’han concentrat a la plaça per donar suport als dos encausats, entre les quals hi havia diputats de la CUP al Parlament de Catalunya i els tres regidors del grup a l’Ajuntament de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han detingut ja tres dels cinc joves acusats de cremar fotos del rei Felip VI. L’ordre de detenció l’ha emesa l’Audiència Nacional després que els acusats, citats com a investigats, es neguessin a declarar dimecres passat.

L’11 de setembre algunes persones van cremar còpies de la portada de la Constitució i fotos del rei Felip VI en la manifestació alternativa de l’esquerra independentista, uns fets que la fiscalia ja va anunciar que investigaria. Els cinc encausats van anunciar en una roda de premsa que no es presentarien a l’Audiència Nacional i es van negar a declarar. Vist això, aquest matí han començat les primeres detencions.