El jutge ha adoptat aquesta decisió en no haver demanat la fiscalia mesures cautelars per als detinguts, qui en la seva compareixença s’ha acollit al dret a no declarar, segons ha informat als periodistes l’advocat de dos d’ells, Eduard Cáliz.

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts Roger Santacana i Nora Miralles, dos dels cinc investigats per la crema de les fotos del rei Felip IV durant la Diada i que els Mossos encara no havien arrestat. L’arrest s’ha produït a Alcalá de Henares, quan la policia ha aturat l’autocar amb simpatitzants de l’esquerra independentista que es dirigien a Madrid per donar suport als altres tres arrestats que declaraven a l’Audiència Nacional. Un cop aturats, la policia ha anat identificant un per un els 30 ocupants de l’autocar. Els últims a baixar han estat Nora Miralles i Roger Santacana.

Segons ha confirmat a BTVNotícies Francesc Garrobo, que era a l’interior de l’autocar, la Policia Nacional ha fet retornar a tothom dins del vehicle a excepció de Roger Santacana, que ha estat detingut. Posteriorment, han fet baixar l’altra investigada, Nora Miralles, que també ha estat detinguda.

Després de dues hores amb l’autocar aturat, els dos investigats han estat traslladats a la comissaria de Moratalaz i passaran davant el jutge al llarg del matí. El vehicle també ha pogut continuar en direcció a Madrid, on hi havia convocada una concentració en suport dels tres detinguts aquest dilluns, que han de declarat a l’Audiència Nacional.

Aquest dimarts, ‘El matí de Barcelona’, de BTV ràdio, ha pogut parlar amb Eduardo Cáliz, advocat de dos dels encausats per la crema de fotografies. Cáliz ha afirmat que la Policia Nacional ha separat algunes pancartes, samarretes i estelades que hi havia a dins de l’autocar que es dirigia a Madrid per donar suport a Aitor Blanc, Jordi Almiñana i Ivan Altimira, que han de declarar aquest dimarts a l’Audiència Nacional. L’advocat ha afegit que les detencions era un opció prevista després que els investigats no es presentessin a declarar però ha remarcat que els va sorprendre “que els Mossos d’Esquadra actuessin amb tanta diligència a les ordres de l’Audiència Nacional, que ni tan sols haguessin deixat passar un dia laborable”.