ENRIC MILLO, delegat del govern espanyol a Catalunya "El govern d'Espanya ha posat en coneixement d'aquests fets a la Fiscalia. No es pot mirar cap a un altre costat davant d'aquest tipus de comportament, que és de desafiament i posa en perill la convivència." BENET SALELLAS, diputat de la CUP "No tenim por, una vegada més, si Millo vol portar-ho a la Fiscalia, que ho porti allà on vulgui perquè nosaltres sabem que les nostres accions són accions que volen demostrar el caràcter antidemocràtic de l'Estat i, en aquest sentit, ens sentim plenament emparats per la llibertat d'expressió i ho tornaríem a fer tantes vegades com faci falta".

Enric Millo ha confirmat que s’ha posat en coneixement de la fiscalia l’acció de diversos diputats de la CUP en seu parlamentària, que van estripar fotografies del rei en suport dels seus companys investigats. En una entrevista a Ràdio 4, el delegat del Govern espanyol ha confirmat que ho ha traslladat a la fiscalia i ha qualificat els fets “d’injuriosos” i d’un “atac a la convivència”. Pel que fa al paper dels Mossos d’Esquadra en la detenció de tres dels investigats per cremar fotografies del rei durant la Diada, Millo la troba “impecable”, tot el contrari de la CUP, per a qui és d’intolerant”.

Aquestes declaracions ja han tingut resposta per part de la CUP. Segons el diputat Benet Salellas, “no tenim por, si Millo vol portar-ho a la fiscalia, que ho porti on vulgui perquè nosaltres sabem que les nostres accions volen demostrar el caràcter antidemocràtic de l’estat i ens sentim plenament emparats per la llibertat d’expressió”.