Són portades de premsa que recorren tot el segle 20. En aquestes dates en què el consumisme es dispara, poden ser una bona opció per a aquell qui ja té de tot. De fet a la Fira de Reis de Gran Via s'hi poden trobar tot tipus de productes de regal, des d'artesania fins a joguines per a nens. Però més enllà de la mercaderia, els barcelonins hi vénen a passejar... Precisament el contrari de la tradició és el que busca la segona edició del Design Market, a la Fàbrica Moritz. La modernitat i l'exclusivitat regnen en aquest distingit espai de la ciutat. Per distingir encara més l'esdeveniment aquest any fins i tot hi ha un país convidat, Corea. La Bora ha vingut per donar a conèixer els seus productes: unes postals en forma de fruita. BORA KIM, dissenyadora "El Design Market és molt conegut dins del sector i és un bon lloc per presentar i conèixer el disseny que es fa a Espanya. Jo he vingut a ensenyar la feina que faig a Corea." I el disseny no està renyit amb bons preus. Al Design Market s'hi poden trobar petits detalls com aquests des de cinc euros. Però els dissenyadors no deixen escapar l'ocasió per exposar productes de més alta gamma.

La fira més tradicional per comprar regals en aquestes dates va obrir el dia 19 i continuarà oberta tots els dies fins a la nit de Reis. Més de 150 parades hi ofereixen joguines i regals de bijuteria, roba, mocadors, barrets, sabons, llums, llaminadures… així com xurreria i altres menges per degustar mentre s’hi passeja.

El contrapunt de disseny el posa aquests dies, des de dissabte i fins dimarts 24 a les 18 h, el Design Market. A partir de cinc euros, s’hi poden comprar productes tant de marques consagrades com de joves dissenyadors. Aquest és el segon any que la Fàbrica Moritz Barcelona acull aquest “pop-up market”, organitzat amb ADI-FAD i DiarioDESIGN. Arran de l’èxit assolit l’any passat, enguany el mercat ocupa tota una planta de l’establiment i està distribuït en dues sales: una on es venen els objectes més petits i una altra on s’exposen les peces més voluminoses. Els dissenyadors també ofereixen tallers per a nens i adults. Corea és enguany el país convidat, amb una presència més destacada de dissenyadors d’aquest país.

Mercats nadalencs als districtes

A Nou Barris, la fira que des del passat 6 de desembre acull la marquesina de la via Júlia és alhora de Nadal i Reis. Fins a aquest diumenge hi ha hagut 24 expositors, molts dels quals venien ornamentació nadalenca. Però a partir d’aquest dilluns la fira s’amplia fins a 39 paradetes, que, a més de vendre tota mena d’objectes de regal, faran tallers de maquillatge o de ninots amb la participació d’entitats del barri.

A Sants, el mercat és al carrer de Joan Güell i la plaça de Sants. Fins dimarts, la fira és de Nadal i d’artesans. S’hi poden comprar guarniments nadalencs i també tota mena de productes artesanals i complements com roba, joieria, objectes de decoració i regals. Després de Nadal i Sant Esteve, al mateix lloc i amb el mateix horari (de 10 a 22 h), comença la Fira de Reis, on també es podran continuar comprant molts productes d’artesania.

A Gràcia, aquest diumenge han acabat les cinc fires simultànies que han organitzat les associacions de comerciants i entitats del districte a la travessera, el passeig de Sant Joan i les places del Diamant, de la Virreina i de Joanic. També la dels Jardins de Salvador Espriu, on per segon any consecutiu 34 entitats d’inserció sociolaboral han pogut vendre els seus productes.

Per acabar, aquest dilluns també és el darrer dia per a les tradicionals fires de guarniments nadalencs de Santa Llúcia i de la Sagrada Família. Les infinites versions del caganer han tornat a ser les estrelles del mercat de Nadal més antic de la ciutat, que enguany ha assolit la 227a edició.