Primera hora del vespre i algunes parades ja comencen a plegar veles. D'altres fan les últimes vendes en el darrer dia de funcionament de la Fira de Santa Llúcia. Des del 30 de novembre les 283 parades que hi han participat han obert cinc dies menys al públic que el 2012 i el pont de desembre ha caigut en cap de setmana i això, diuen, ha perjudicat el creixement del negoci. ALBERT DEULOFEU, president de la Fira de Santa Llúcia "En general ha estat un any fluix. Si més no com els últims anys que han passat. No ens escapem d'aquests anys de crisi que són generalitzats per a tots els sectors." Tot i això, alguns paradistes de figures artesanals afirmen que han pogut tornar a fer caixa. ASSUMPCIÓ JOAN, paradista 13:30 "Sembla que s'ha venut una mica més que fa dos anys, que l'any passat va ser una mica magre i aquest ha sigut una mica més bo." Per a qui el negoci resulta rodó són els venedors de caganers. Les figures de futbolistes, el nou papa i fins i tot la polèmica imatge de la Moreneta han liderat les vendes entre els visitants. N'hi ha també que apuren fins a l'últim dia per comprar l'arbre i aconsegueixen fer-ho més barat, fins a 10 euros menys. JOSEP ANGLADA, paradista 4:30" "Sempre el que queda vols liquidar-ho. Hi ha cosa que no es guarda per a l'any que ve, per dir-ho d'alguna manera. Si et queda vesc fas una mica de descompte, els arbres també." "L'edició dúmero 227 de la Fira de Santa Llúcia s'acaba i s'acomiada fins a l'any que ve amb els comerciants satisfets perquè el volum de vendes s'ha mantingut i es mostren optimistes de cara a 2014. Us ho ha explicat des de la Fira de Santa Llúcia, Eduard Colldecarrera."

Els comerciants de les fires de Nadal barcelonines havien rebaixat les expectatives per a aquest any després de la baixada de vendes de l’any 2012. Molts paradistes expliquen que, amb aquest precedent, van decidir fer comandes més petites. Aquesta previsió i el fet que el nivell de vendes s’hagi mantingut respecte a l’any passat, fan que els comerciants valorin positivament la campanya d’enguany.

Els comerciants de les fires de Nadal afirmen que el gruix de vendes es concentra durant les primeres setmanes, tot i que els últims dies sempre hi ha qui aprofita per ultimar alguns detalls. Tot i el balanç positiu de les fires nadalenques d’aquest any, els paradistes esperen que l’any vinent les vendes comencin a repuntar.