Segons una enquesta publicada per ‘La Vanguardia’ aquest diumenge, les eleccions del 21 de desembre podrien deixar els partits independentistes sense majoria absoluta al Parlament. El sondeig, fet entre el 4 i el 7 de desembre, preveu que ERC, Junts per Catalunya i la CUP obtindrien sumats una forquilla d’escons d’entre 66 i 67, per sota dels 68 de la majoria absoluta. Aquesta baixada s’explicaria amb la pèrdua de la meitat dels escons per part la CUP.

Segons l’enquesta, els republicans aconseguirien entre 32 o 31 diputats, mentre que Junts per Catalunya sumaria 30 i la CUP baixaria fins als 5 representants. Per tant, les eleccions del 21-D les guanyaria ens escons ERC però obtindria una victòria molt ajustada amb el 21,5 % dels vots, frec a frec amb Ciutadans amb 30 o 31 escons i un 23,1 % dels sufragis. Molt a prop, Junts per Catalunya obtindria 30 diputats amb el 18,2 % dels suports.
Paral·lelament, els socialistes obtindrien sis diputats més que ara, arribant fins als 22 escons amb el 16,5 % dels vots. Els seguiria Catalunya en Comú – Podem, que amb el 7,4 % obtindria 8 diputats, empatant amb nombre d’escons amb el PP que tindria un 7,1 % dels sufragis. Per altra banda, l’enquesta apunta que la CUP perdria la meitat dels 10 escons actuals i obtindria un 5 % dels sufragis.
L’enquesta de GAD3 per ‘La Vanguardia’ conclou que les eleccions del 21-D podrien tenir una participació rècord, del 82 % de l’electorat.