El candidat del PSC, Miquel Iceta, ha assenyalat els comuns com a còmplices dels partits sobiranistes. “Ens han vingut a buscar per fer una moció de censura que implicava un pacte amb els independentistes, sempre cauen al mateix forat”, ha dit. Ha il·lustrat l’explicació amb l’exemple de la ruptura del pacte de govern a l’Ajuntament de Barcelona. “El PDeCAT i ERC els van demanar que trenquessin amb nosaltres i  es van doblegar als seus interessos”.

Suport de Pedro Sánchez

Iceta ha fet aquestes declaracions en un míting al Tecnocampus de Mataró, on l’ha acompanyat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha carregat contra l’independentisme però també contra l’actitud del govern central. Ha acusat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “d’haver confrontat irresponsablement a territoris”. I, als independentistes, els ha advertit que no poden aspirar a la Generalitat si desconeixen les xifres de l’atur o “havent situat Catalunya fora de la legalitat, l’Estatut i la Constitució”.

Sánchez ha cridat a la mobilització del socialisme el 21-D: “Si vosaltres no hi aneu, ells continuaran amb el seu full de ruta secessionista” ha dit.