En un acte de campanya a Lleida, el candidat dels comuns també ha alertat de les conseqüències “desastroses” d’un possible pacte entre el partit taronja i el PSC posant d’exemple el que ha passat a la Paeria. Ha explicat que, en un any, l’Ajuntament de Lleida ha rebaixat un 36 % la inversió social. I ho ha contraposat amb l’Ajuntament de Barcelona que en el mateix temps l’ha incrementat, ha dit, un 50 %.

En la seva intervenció, el candidat dels comuns també ha criticat el paper dels socialistes en l’aplicació del 155. Ha dit que el seu suport a la intervenció de Catalunya ha propiciat la sortida de les obres d’art de Sixena de Lleida, des que han convertit al ministre Íñigo Méndez de Vigo en “conseller de cultura”.

Barberà defensa l’autodeterminació tornant a la Constitució

El número 84 de la llista de Barcelona, Jaume Barberà, ha assegurat que l’única sortida digna al problema territorial passa per avançar cap a l’autodeterminació (ha assegurat que ell és independentista) “retornant a l’Estatut i a la Constitució”. Ha defensat que és millor “no tenir pressa” i així teixir aliances amb “qui ja considera Catalunya com a subjecte polític i que Espanya és plurinacional”, citant l’exemple de Podem a l’Estat.

Barberà també ha reclamat l’alliberament dels presos i el retorn de Puigdemont i els consellers destituïts que són a Brussel·les.