El republicà Raül Romeva ha assegurat que, si els independentistes han despertat el feixisme, tal com va explicitar el líder de Podem Pablo Iglesias, “ha estat perquè calia acabar amb ell” i ha afegit que “si dormia és perquè no estava mort”. Per la seva banda, el número cinc de la llista, Carles Mundó, ha advertit de la necessitat d’una victòria clara del seu partit: “Cap independentista es perdonarà el dia 22 pensar que no va prendre la millor decisió votant ERC”, ha sentenciat.

Esquerra ha optat per reunir per primer cop Raül Romeva i Carles Mundó al primer acte a l’aire lliure en campanya del partit, a la plaça de la Mediterrània de Vilanova i la Geltrú [el Garraf]. I també, amb l’absència de la segona de la llista, Marta Rovira.

A l’acte, Romeva ha disparat contra Catalunya en Comú – Podem en assumir que els republicans han despertat el feixisme “per derrotar-lo” i ha optat per interpel·lar de forma indirecta els simpatitzants d’aquest partit: “Hi ha moments a la vida en què no podem dubtar, que toca prendre partit, que no ens podem posar al costat del que pega, menteix, reprimeix i exclou. Toca escollir costat, mullar-se”, ha dit.

“Les úniques explicacions han de ser als seus fills”

En la mateixa línia ha intervingut el diputat del Congrés Gabriel Rufián, amb un discurs fortament aclamat pels assistents: “Les úniques explicacions que han de donar els que són o han estat a Estremera i Alcalá Meco  són als seus fills per no ser el dia del seu aniversari”, ha assegurat Rufián en referència a les paraules de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va demanar la llibertat dels presos també per “demanar-los explicacions”.

Per la seva banda, Mundó ha reiterat el missatge que aquests dies els republicans tracten de fixar als seus mítings. Considera que “cap independentista es perdonarà” després de les eleccions no haver votat la seva candidatura per aconseguir “una victòria clara d’Esquerra”.

I ha demanat a les prop de 900 persones que l’escoltaven fer un exercici d’imaginació: “Imagineu Inés Arrimadas de presidenta, Miquel Iceta, que li encanta ballar al ritme de la musica de Rajoy i el 155, de vicepresident, i Xavier García Albiol de conseller?”, ha reblat.

Els caminants de ‘Joc de trons’

Un dels encarregats d’obrir l’acte, el candidat demòcrata Antoni Castellà, ha fet un símil amb la sèrie televisiva ‘Joc de trons’: “‘Winter is comming’. Els caminants sense ànima democràtica del PPC, PSc i Cs s’apropen per destruir la democràcia i imposar la tirania, per liquidar la república proclamada”, ha dit.