El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat el vot per al seu partit per evitar que els vots al PP i al PSOE vagin “a les escombraries”.

La resposta dels socialistes ha arribat en boca del seu secretari general, Pedro Sánchez, que ha etzibat a Rivera que “per perdre, ha perdut fins i tot les formes”, ja que considera una falta de respecte dir que alguns vots poden anar a parar a les escombraries: “En democràcia no hi ha cap vot escombraria”. Sánchez ha afegit que “parlar de llançar el vot a les escombraries si no et voten a tu és haver perdut el respecte als votants, també als de Cs”, ha reblat.

Per la seva banda, el candidat del PP, Xavier García Albiol, ha demanat a Rivera “una mica d’intel·ligència” perquè no s’equivoqui de contrincant: “Que en comptes d’intentar burxar els partits constitucionalistes, intenti anar a buscar vots dels independentistes”. També l’ha instat a pensar “en l’interès general de Catalunya” i ha insistit —una vegada més— que per aconseguir un govern no independentista cal que el PP “tingui molts diputats”. Albiol ha afegit: “És tan senzill que fins i tot ho pot entendre Albert Rivera”.