ICV acaba d’implantar a Barcelona el mateix model de doble coordinació, a càrrec d’un home i una dona, que a escala nacional encarnen Joan Herrera i Dolors Camats. El secretariat i la comissió executiva de la branca barcelonina del partit seran liderats a partir d’ara per Montse Aguilera i David Cid. Aguilera és actualment consellera al Districte de Gràcia i membre del secretariat de Dones amb Iniciativa. Cid és veí de Sant Andreu, va ser coordinador de Joves d’Esquerra Verda entre el 2004 i 2008 i, des de llavors, es responsable d’Acció Política i Moviments Socials a ICV.

Tant l’un com l’altre estan vinculats a entitats com Greenpeace, CCOO, SOS Racisme o la Unitat contra el Feixisme i el Racisme. I és que precisament Iniciativa vol fer bandera dels seus vincles amb els moviments socials que actualment canalitzen la indignació, la lluita pels drets civils i la construcció d’una societat més justa.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha dit que d’aquesta setena assemblea d’ICV de Barcelona en surt un partit més fort i més activista. Gomà s’ha desmarcat completament tant de la gestió com de l’esperit de l’actual govern municipal, a qui acusa de posar el pressupost de l’Ajuntament al servei de l’austeritat salvatge. Diu el líder ecosocialista que ho fa perquè no està connectat amb els col·lectius socials més desafavorits, els que pateixen les retallades, que són justament els que vol representar Iniciativa per Catalunya Verds. Gomà ha dit que CiU i ICV veuen dues Barcelones diferents i que el govern de Xavier Trias vol construir-se una ciutat a la seva mida.