Tal com va avançar BTV el novembre de 2012, Ciutat Vella dedicarà un espai al creador de la bandera estelada, Vicenç Albert Ballester i Camps. El plenari del districte va donar llum verda a la proposta de la ponència de nomenclàtor de la ciutat de dedicar un espai a aquest editor, activista i polític barceloní, que va morir al Masnou el 1938, ara fa exactament 75 anys.

La votació va comptar amb l’oposició del PSC i el PP i el suport de la resta de grups. La consellera de districte socialista, Carolina Pallès, va rebutjar donar suport a la proposta, perquè la plaça ja té un nom des de l’any 1942 “que és el del Comerç“. Més contundent va ser Alberto Villagrasa, que va justificar el vot  negatiu del seu partit dient que l’estelada no és un símbol que representa tots els catalans i que als anys 30 va tenir un ús feixista. El representant del PP va mostrar al plenari una sèrie de fotografies on es veien milicians de l’Estat català d’estètica paramilitar desfilant per Barcelona per mirar de demostrar-ne la vinculació amb el feixisme. Villagrasa va criticar dedicar un espai públic a un personatge que signava amb els pseudònims de Vic i Me (Visca la Independència de Catalunya i Mori Espanya).

La comissió municipal que posa noms als espais públics de Barcelona va aprovar el juny de 2008 dedicar un carrer o plaça de la ciutat a Vicenç Albert Ballester i Camps. La proposta havia sorgit de la Comissió 100 Anys d’Estelada, que aquell any commemorava el centenari d’aquesta insígnia i del moviment separatista català. Segons la regidora del districte, Mercè Homs, la proposta ja la va aprovar el 1938 l’ajuntament republicà de Barcelona, que hi va destinar inicialment l’espai que ara ocupa la plaça de la Vila de Madrid.