ESTER QUINTANA "Ens qüestionem l’ús d’aquests materials antiavalots antidemocràtics i repressius que s’utilitzen en contra de la ciutadania, que no respecten el protocol d’ús tot i saber que tenen un poder massa lesiu e inclús mortal. Per tot això que he manifestat en demanem la seva prohibició. No volem més víctimes per les bales de goma o qualsevol tipus de projectil. Prou bales de goma, prou impunitat policial. Gràcies a tots."

La proposició l’ha presentada el Grup Municipal d’ICV-EUiA i ha comptat amb els vots favorables del PSC i UxB i les abstencions de CiU i PP. Aquestes dues formacions consideren que el tema de les pilotes de goma ja s’està debatent a la comissió del Parlament de Catalunya.

Al plenari de Sant Martí hi han participat membres de la plataforma Stop bales de goma, que portaven samarretes i els ulls tapats en solidaritat amb la campanya. Entre ells hi havia Ester Quintana, la noia que va perdre un ull durant els incidents de la vaga general a Barcelona. Quintana, que ha estat llargament aplaudida, ha pres la paraula i ha demanat l’abolició dels projectils de qualsevol tipus i la fi de la impunitat policial.

El regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, s’ha compromés a transmetre aquest acord a l’alcalde, Xavier Trias, al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i al Parlament. El regidor puntualitza que la proposició també s’hauria de dirigir a l’Estat, ja que també utilitza aquests projectils.

Aquesta és una de les victòries de la campanya que han engegat les associacions Stop bales de goma i Ojo con tu ojo perquè ajuntaments i districtes es posicionin sobre l’abolició de l’ús de les bales de goma. Ja s’hi han adherit 23 municipis i Sant Martí és el primer districte barceloní que s’hi suma.