La moció, proposada per Ciutadans i esmenada per CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA, demana que es garanteixi la continuïtat de l’activitat de l’hospital sense que en minvi la qualitat assistencial. També reclama que es revisi el conveni amb el Servei Català de la Salut per garantir que el centre sanitari no rep un tracte desigual en comparació amb d’altres.

El text, que inclou les propostes pactades entre CiU i ERC, també insta el overn a fer totes les gestions per garantir que es dediquin tots els rendiments del patrimoni llegat a l’hospital a inversió sanitària. També recomana que s’estableixin nous mecanismes de transparència i control de la gestió, que hauria d’estar en mans de professionals i no de càrrecs de designació política.

La Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de Sant Pau acumula 50 milions d’euros de deute i un important desequilibri en els comptes, alhora que un jutge instrueix denúncies per presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons. A principis de juny de 2013, la cúpula directiva del Patronat va dimitir en bloc.