Prefectura Superior de la Policia Nacional

La Policia Nacional no té previst deixar l’edifici del número 43 de la via Laietana. “No hi ha pla ni està previst”, han explicat fonts del Ministeri de l’Interior a Europa Press. La proposta d’instar el Govern a alliberar l’immoble i convertir-lo en un museu de la “repressió franquista” s’havia aprovat aquest dimarts a la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

La iniciativa, que va presentar ERC i va rebre els suports de BComú, el PSC i JxC, tampoc no ha agradat a determinats sectors de la policia, que l’han considerat inoportuna, tenint en compte que aquest ha estat recentment un dels punts calents de les protestes postsentència. El Sindicat Unificat de Policia (SUP) considera que la proposta “humilia” els agents i la Jupol ha enviat una carta al ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, en què assegura que no veuen “cap raó ni funcional ni operativa” per fer el trasllat.

També aprovat al Congrés

Ja l’any 2017 el Congrés dels Diputats va aprovar una proposició no de llei per convertir aquest edifici en un museu de memòria històrica, però en tractar-se d’un text no vinculant la proposta no va prosperar. Per ara, l’únic element que recorda el passat franquista d’aquest espai és una placa informativa.