Ja està tot a punt per al ple d’investidura 2023 a Barcelona, que se celebrarà aquest dissabte, 17 de juny. La sessió de constitució del nou ajuntament es farà al Saló de Cent, un espai reservat habitualment per a les grans ocasions. D’aquest acte en sortirà el nou alcalde de Barcelona.

El ple d’investidura a Barcelona d’aquest 2023 serà el 17 de juny, a partir de les 17 h. Ara bé, a betevé hi haurà un programa especial des de les 16.30 h. Podràs seguir-lo en directe a betevé, tant a la TDT com al web. També podràs seguir-ho en directe a Youtube.

El programa especial de la investidura a betevé

El programa especial de betevé entrarà al Saló de Cent de l’Ajuntament per seguir la investidura en directe. Arrencarà a les 16.30 h i es podrà seguir a diverses plataformes: la TDT, el web i YouTube. Estarà presentat per la directora d’informatius, Eva Arderius, i el cap de política municipal de betevé, Marc Garcia.

També hi haurà connexions en directe amb els periodistes Jaume Planagumà i Lluís Cruz, que mostraran l’entrada dels regidors al Saló de Cent i copsaran l’ambient a la plaça de Sant Jaume.

La Mesa d’Edat, la votació i el discurs del nou alcalde

Durant el ple d’investidura d’aquest dissabte, el primer que es constituirà serà la Mesa d’Edat. Està formada pel regidor més gran i pel més jove. El primer s’encarregarà de presidir el ple i donarà pas a la presa de possessió dels regidors. Un rere l’altre, s’aixecaran del seu lloc per jurar o prometre el càrrec.

Un cop tots han jurat o promès el càrrec, el president de la Mesa d’Edat farà una pregunta a tots els caps de llista per saber si algun d’ells retira la seva candidatura. A continuació, engegarà una votació que serà secreta. En una urna, els regidors dipositaran, un per un, un paper en què han escrit el nom del candidat que volen que sigui alcalde.

Després del discurs de l’alcalde i de tots els grups municipals, es farà la tradicional visita a la Generalitat de Catalunya i la corporació municipal creuarà la plaça de Sant Jaume a peu.