L’exconseller de la Presidència i actual portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, s’enfronta aquest dilluns a Madrid al judici per celebrar la consulta del 9-N. Està acusat dels delictes de prevaricació i desobediència. Abans de marxar, Homs ha expressat aquest diumenge com enfoca la seva defensa. Segons el diputat, “la sentència d’aquest judici marcarà la resposta penal de l’estat davant un procés pacífic” i ha assegurat que “si hi ha una resposta penal davant un procés cívic és la fi de l’estat espanyol”.

Per a Homs es tracta d’un judici polític

Homs ha expressat que l’argumentació jurídica amb què es presenta al judici és “molt solvent i consistent”. L’actual portaveu del PDeCAT ha volgut deixar clar que “qui està en fals des del punt de vista del dret és l’estat espanyol, és qui està violentant les lleis”.

El diputat ha afirmat que es tracta d’un “judici polític”, ja que “les contradiccions de la fiscalia posen de manifest que hi ha una intenció política al darrere”. En aquest sentit, Homs ha recordat que la majoria de diputats catalans consideraven que era un judici polític i que, per tant, “no s’havia de fer”.

Francesc Homs, però, no ha deixat clar si contestarà totes les preguntes que se li formulin, però ha afirmat que té la decisió presa.

“Cap credibilitat” per les últimes informacions del cas del 3 %

Després de les últimes informacions publicades que implicarien l’expresident Artur Mas en reunions sobre el suposat finançament irregular de Convergència, Homs s’ha refermat en no donar-los “cap credibilitat”. En paraules d’Homs, “van apareixent teories del 3 % i mai s’acaba de demostrar ni s’acaben de consolidar per enlloc”. Respecte la publicació de la documentació, creu que “no és casual” que hagi estat quan es troben immersos en aquest judici.

El judici al Tribunal Suprem començarà aquest dilluns a les 10 del matí i s’allargarà fins dimecres. El primer dia l’exconseller serà acompanyat per una comitiva de suport formada per representants del govern català i dels partits del PDeCAT, ERC i En Comú Podem. El diputat ha anunciat que si l’acaben condemnant recorrerà als tribunals europeus.