Arrimadas ha assegurat que han entès “la pressa d’Artur Mas pel canvi ideològic i voler sortir d’Espanya”. La líder de la formació taronja a Catalunya ha afirmat que “quan parlaven d’estat propi, el que volien dir era justícia pròpia que ells poguessin controlar”, ja que, ha donat a entendre, això els estalviaria retre comptes pel suposat finançament irregular de l’antiga Convergència, sobre el qual no ha volgut parlar aquest dissabte l’expresident Mas. Cs, en una jornada de treball pel Corredor Mediterrani, ha reclamat que les licitacions per obra pública s’atorguin “sense corrupció”.

En aquest sentit, el portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que “plou sobre mullat”, perquè, ha dit, “ja fa massa temps que estem vivint en un país que arrossega problemes de greu corrupció i que, a més, afecten partits governants”. Per això ha demanat un canvi de cicle polític, ja que, segons Domènech, és l’única manera per superar la situació actual.

Els socialistes també s’han sumat a demanar “explicacions immediates” per les últimes informacions fetes públiques aquest dissabte. El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha sol·licitat que s’aclareixin les sospites sobre el que considera unes “gravíssimes relacions”, en comptes d’aclarir aspectes sobre el “procés independentista a l’estranger”, tal com preveu fer l’expresident Mas a Harvard i Oxford en les properes setmanes.