FRANCESC HOMS, candidat de CDC "Uns varen dir que no i després varen posar un recurs contra l'Estatut en el Tribunal Constitucional, els altres varen dir que no i després varen fer a Montilla president. Aquesta és la coherència en la defensa de Catalunya que han tingut alguns."

Francesc Homs s’ha referit als republicans dient que “uns varen dir que ‘no’ i després varen posar un recurs contra l’Estatut al Tribunal Constitucional, els altres varen dir que ‘no’ i després varen fer a Montilla president” i ha conclòs que “aquesta és la coherència en la defensa de Catalunya que han tingut alguns”, en al·lusió directe a ERC.

El candidat de CDC també ha recriminat a En Comú Podem que defensi el corredor del Mediterrani, a Catalunya i, en canvi, a la resta de l’Estat doni suport a la “unitat viceral d’Espanya en contra de Catalunya”. En aquest sentit, ha acusat la formació de Pablo Iglesias de fer un “doble discurs” quan parla a Catalunya i quan ho fa fora “caient en el pecat de tots els altres, de la Susana Díaz i companyia, d’anar a arreglar quatre vots a les esquenes de la gent de Catalunya”.

El president de CDC, Artur Mas, també ha intervingut en l’acte central de CDC a Tortosa. Mas ha carregat un cop més contra la CUP.”Hem vist com aquells que donaven lliçons d’ètica, de bona política i no sé quantes coses més han acabat barallats entre ells”, ha remarcat Mas, en referència a les dimissions del secretariat nacional de la CUP, i ho ha comparat amb Convergència que, segons ell, “sempre dona la cara i fa la feina i no mira pel partit sinó pel conjunt del país”.