En Comú Podem és un dels partits que ha expressat tolerància zero amb la corrupció. I avui ho ha escenificat amb la presència d'Hervé Falciani, l'informàtic que va fer públic el nom de 130.000 evasors fiscals. Xavier Domènech ha desgranat algunes de les mesures que inclou el seu programa electoral, com ara protegir les persones denunciants de corrupció i prohibir que qualsevol excàrrec públic pugui formar part de consells d'administració. Per aconseguir-ho, ha fet una crida a canviar el rumb del govern actual. XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "Tenim un partit governant, el Partit Popular, que és probablement el partit més corrupte de la història de l'Estat espanyol i alhora un dels partits o un dels governs més corruptes de la Unió Europea". Tant PSC com Ciutadans han atacat el govern del PP, en aquest cas, per buidar, asseguren, la caixa de les pensions. Per revertir aquesta situació, Meritxell Batet ha proposat crear un impost per a les grans fortunes. Albert Rivera, en canvi, té la intenció de fomentar els contractes indefinits. MERITXELL BATET, candidata del PSC "A aquest ritme de saqueig del fons de reserva de la seguretat social, el Partit Popular acabarà amb aquesta caixa de les pensions el 2018. Per tant, està en risc el sistema de pensions." ALBERT RIVERA, candidat de C's "Para garantizar las pensiones de nuestro futuro, necesitamos crear empleo, sí, pero empleo de calidad. Por eso la reforma laboral y el nuevo modelo laboral que plantea Ciudadanos con contratos indefenidos, estables, con garantías para nuestros trabajadores pero, a la vez, que contribuyan a la caja de la seguridad social". Els populars, en canvi, han promès, si guanyen, abaixar els impostos tot i respectant els límits de dèficit fiscal. JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, candidat del PPC "En principio y teoricamente una bajada de impuestos significa una reducción de impuestos y, por tanto, eso teoricamente va en contra del déficit, pero nosotros pensamos que una rebaja de impuestos adecuada permite activar la economía". Per Convergència, però, el que s'ha de reactivar és la inversió en infraestructues a Catalunya. FRANCESC HOMS, candidat de CDC "Imprescindible remuntar el servei de rodalies i regionals fent una cosa tan senzilla com complir els plans d'inversions que s'han fet". Homs ha avisat que no es cansarà de reivindicar el que considera que són prioritats per a Catalunya, com també que es compleixin els terminis d'execució del corredor mediterrani.

Hervé Falciani, l’informàtic que va fer públic el nom de 130.000 evasors fiscals, ha fet costat a En Comú Podem en la presentació de les mesures anticorrupció del partit, que preveuen, entre d’altres, la protecció especial de les persones denunciants de corrupció. La formació també vol reformar l’aforament i prohibir que qualsevol excàrrec públic pugui formar part de consells d’administració. És a dir, evitar les portes giratòries. Xavier Domènech creu que és necessari un canvi de rumb al govern per atacar la corrupció i el frau fiscal, i considera que el PP és “el partit més corrupte de la història de l’Estat espanyol i alhora un dels governs més corruptes de la Unió Europea”.

Tant Ciutadans com el PSC també han atacat el govern presidit per Mariano Rajoy, a qui acusen d’haver buidat la guardiola de les pensions. Per revertir aquesta situació, Albert Rivera proposa crear ocupació i fomentar els “contractes indefinits, estables, amb garanties per als treballadors i que contribueixin a la caixa de la Seguretat Social”. Per la seva banda, la socialista Meritxell Batet aposta per crear un impost a les grans fortunes per “garantir” les prestacions a la gent gran. La cap de llista del PSC ha estat dura amb el govern popular, que considera que s’ha dedicat a “saquejar” la caixa de fons de reserva de les pensions. Per això, Meritxell Batet ha alertat que quatre anys més de govern del PP posarien “en risc el sistema de pensions”.

El Partit Popular ha promès una rebaixa dels impostos si continuen governant després del 26-J. Jorge Fernández Díaz ha obert la porta a reduir l’IVA cultural, l’impost d’IRPF i el de societats. Ara bé, el candidat popular assegura que això només serà possible una vegada s’hagi garantit el compliment del dèficit que marca la Unió Europea.

Convergència ha presentat aquest dijous l’agenda d’infraestructures que consideren prioritàries per a Catalunya. Francesc Homs ha destacat com a “imprescindible” millorar el servei de Rodalies i ha reclamat que l’Estat compleixi els plans d’inversions previstos. El candidat convergent també ha fixat com a prioritat aconseguir que la Generalitat pugui gestionar directament l’Aeroport de Barcelona-el Prat i l’impuls del corredor del Mediterrani.