L’Hospitalet, feu històricament socialista, vol plantar cara al 26-J i ho ha fet aquest dissabte en l’acte, fins al moment, més multitudinari que ha fet el PSC aquesta campanya electoral amb 2.000 persones. Davant l’increment de vot de Ciutadans (en les passades eleccions autonòmiques) i d’En Comú Podem (que va guanyar a l’Hospitalet les generals al desembre), han desplegat tota la plana major del partit per intentar remuntar els resultats que els donen les enquestes.

L’acte ha començat sense Pedro Sánchez, que ha tingut problemes per arribar amb l’avió.

En el discurs, Meritxell Batet ha reivindicat el PSC com l’alternativa real als independentistes excloents. Pedro Sánchez ha apel·lat al vot directe dels catalans cansats a les negatives de Rajoy a les demandes al corredor mediterrani, a reconèixer els drets històrics de Catalunya i la llengua.

La candidata Meritxell Batet i Pedro Sánchez han estat acompanyats dels alcaldes socialistes de l’àrea metropolitana com ara l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, d’Antoni Balmón de Cornellà de Llobregat o de Núria Parlón, de Santa Coloma de Gramenet. També de l’expresident de la Generalitat, José Montilla.