Durant l’acte a la plaça Trafalgar de Llefià (Badalona), En Comú Podem ha reivindicat la igualtat salarial entre homes i dones i la lluita contra la invisibilitat de les dones a les institucions. Els comuns han exposat que volen impulsar una llei orgànica que blindi el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs i també pretenen garantir el dret a la reproducció assistida per a totes les dones.

Xavier Domènech ha estat l’encarregat d’obrir l’acte, en el qual han participat la regidora de Feminismes i LGTB a Barcelona, Laura Pérez, i la portaveu d’Ahora Madrid, Rita Maestre. El candidat d’En Comú Podem ha carregat contra les “polítiques injustes” del Partit Popular amb relació a les dones i s’ha compromès que, si governen Units Podem i els seus aliats a les comunitats, abordaran polítiques no d’igualtat de gènere sinó de “justícia de gènere”.

Colau: “S’ha de ser molt fortes per feminitzar la política”

L’alcaldessa de Barcelona ha fet una crida perquè el 26 de juny “les dones i homes feministes” facin fora del poder els “machotes” del PP.  I, segons Colau, ho faran “amb un somriure, amb tendresa i sense ànims de revenja”. En aquest sentit, l’alcaldessa assegura que volen fer una política diferent i feminista:  “Ho farem millor que ells per representar-los millor que ells mateixos perquè governarem per a tothom i no només per a qui ens ha votat”. Ada Colau també ha apostat per feminitzar la política. Un concepte que desvincula de la feblesa o la debilitat i, en canvi, associa amb el fet de “posar la col·laboració, la generositat, l’empatia i la tendresa al centre de la política”.