A diferència d'Esquerra, el PSC manté encara el suport que van donar a Ada Colau a la investidura. Jaume Collboni, però, avisa que veu en el govern municipal molta gesticulació i poca gestió. Per això ha fet una crida als partits d'esquerres a fer governable la ciutat i a deixar de banda la independència i l'espectacle. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "El que ens estem jugant és la governabilitat de la ciutat des de l'esquerra. I que si no ho fan les esquerres, ho faran les dretes. I que, per tant, més enllà de la tàctica del dia a dia, es pensi en la ciutat." Per Ciutadans, en canvi, les paraules d'ahir d'Alfred Bosch contra Colau busquen només el ressò mediàtic a les portes del 27-S. Carina Mejías veu possible un pacte del govern amb Esquerra perquè Barcelona en Comú, ha dit, està al costat dels independentistes. CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans "Malgrat aquesta picabaralla pública que van fer amb ERC, acabaran pactant un acord. Jo crec que tot això és gesticulació, tot són actes i declaracions en clau electoral." Des del PP, Alberto Fernández ha demanat a Esquerra i PSC que assumeixin la responsabilitat d'haver donat suport a Colau, ha dit, a canvi de res. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Barcelona no té en aquests moments una situació d'ingovernabilitat. El que té és una situació agovernada. De no govern. D'una alcaldessa que únicament, quan no gesticula es dedica a aturar projectes que ja estaven en marxa." El PP creu que Colau ha convertit els plens en un circ i que competeix amb la CUP a veure qui la fa més grossa.

A diferència del que va anunciar ERC al ple d’aquest dilluns, el PSC manté encara el suport que van donar a Ada Colau a la investidura. “La nostra vara de mesurar no és la independència sinó les polítiques socials que afectin Barcelona”, ha dit Collboni. El líder socialista ha demanat a Colau i Bosch que deixin de supeditar el govern de la ciutat a “l’espectacle i la independència”. “El que ens estem jugant és la governabilitat de la ciutat des de l’esquerra”, ha assegurat Collboni, que ha alertat que sinó, “ho faran les dretes”.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha assegurat que “Barcelona en Comú està al costat dels independentistes” i que l’advertència d’ERC al ple d’aquest dilluns va buscar el “ressò mediàtic” a les portes del 27-S. “Malgrat aquesta picabaralla pública que van fer amb ERC, acabaran pactant un acord”, ha dit Mejías, que veu en les actituds de Colau i Bosch “gesticulació electoral”.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha afirmat que Barcelona “no té govern”. El líder popular ha dit que Colau “quan no gesticula es dedica a aturar projectes que ja estaven en marxa”. Fernández Díaz ha demanat a ERC i PSC que assumeixin la responsabilitat d’haver donat suport a la investidura “a canvi de res”. “En política, els xecs en blanc no serveixen”, ha reblat. Respecte al ple d’aquest dilluns, en què es van exposar estelades, Fernández Díaz ha dit que Colau els ha convertit en “un circ”. “Fa la sensació que Colau i la CUP competeixen a veure qui la diu, la fa o la té més grossa”, ha sentenciat.