GABRIEL RUFIÁN candidat d'ERC "Susana Díaz solamente tiene una ideologia que es el nacionalismo excluyente español. Susana Díaz me parece el paradigma de por qué Podemos no puede. Cogerá las riendas del PSOE una vez Pedro Sánchez vuelva a obtener los peores resultados de la historia del PSOE." FRANCESC HOMS candidat de CDC "Si d'alguna cosa en relació a Catalunya segur que no es pot parlar és de privilegis. En relació a Catalunya, segur que no. Per tant, li demano a la senyora Susana díaz un punt de serenitat i de rigor." XAVIER DOMÈNECH candidat d'En Comú Podem "El millor que pot passar perquè els andalusos i les andaluses tinguin recursos per poder fer les seves polítiques, de la mateixa manera que els catalans i les catalanes és acabar amb la corrupció". SUSANA DÍAZ, secretària general del PSOE d'Andalusia "Qué le están diciendo a los andaluces, por ejemplo? Que aquí, que la primera entidad financiera es La Caixa, cuando los andaluces paguen sus préstamos, paguen sus hipotecas, sus intereses, van a ir a Cataluña y van a cotizar en esa Hacienda catalana? Eso es lo que le están diciendo a los andaluces? De qué estamos hablando?"

En una roda de premsa a EFE, el candidat d’ERC, Gabriel Rufián, ha dit que la presidenta andalusa “és el paradigma del perquè Podem no pot“. A més, ha augurat que després del 26-J, Pedro Sánchez dimitirà perquè traurà els pitjors resultats de la història del PSOE i que “a la sala d’espera” hi haurà Susana Díaz, que “només té una ideologia que és el nacionalisme excloent espanyol“.

Des de Convergència, Francesc Homs ha acusat Susana Díaz de ser la que atia el discurs anticatalanista i li ha demanat “serenitat i rigor”. En canvi, Xavier Domènech, d’En Comú Podem, no ha volgut entrar en el cos a cos amb Díaz, tot i que ha alertat els andalusos que la principal preocupació que han de tenir són els casos de corrupció, amb relació als ERO d’Andalusia.

Susana Díaz augmenta el to per parlar de Catalunya

Aquesta no és la primera vegada que la secretària general del PSOE d’Andalusia parla de Catalunya. Dissabte passat, en un míting a Màlaga, Díaz va advertir Units Podem que “els vots dels andalusos no els serviran per pagar un peatge a les marees ni els privilegis d’Ada Colau“.

Aquest dimecres, en un míting a Sevilla, Susana Díaz ha tornat a alçar la bandera de l’anticatalanisme per atacar Units Podem. Ha assegurat que Pablo Iglesias està legitimant la possibilitat que alguns, amb relació als partits sobiranistes, trenquin i trossegin Espanya amb la proposta d’una hisenda catalana.