En Comú Podem ha volgut plantejar l’acte d’aquest dimecres al vespre a Sabadell com una conversa entre amics i coneguts. En aquest format, Xavier Domènech -que és fill de Sabadell- ha explicat als assistents per què demana el vot per a la seva formació i ha defensat, de nou, la posició de la formació respecte al procés. Ha reiterat que no pensen renunciar al referèndum i ha assenyalat Convergència i Esquerra per posar-ho en dubte: “Ho diuen a qui ha demostrat -i ho ha demostrat com ningú- que no renunciem, sinó que construïm els escenaris que fan possible allò que diuen altres que no és possible.”

Pel candidat d’ERC, Gabriel Rufián, les promeses d’Units Podem sonen a èpoques passades. I ha fet el símil amb el PSOE i Felipe González, “un advocat que va trair aquest poble com cap altre”, ha dit. Rufián ha parlat a Salt acompanyat del líder dels republicans, Oriol Junqueras, que ha aprofitat per demanar el vot útil per concentrar el major nombre de vots sobiranistes.

En aquest sentit, Convergència també ha marcat posicions amb els republicans en un acte a Martorell. El més explícit ha estat l’expresident Artur Mas, que ha dit que “la dignitat de Catalunya és patrimoni de molts”. Ha afegit que la dignitat dels catalans és dels que se l’han jugat i han posat la cara sense calcular les conseqüències.