En un comunicat, el centre comercial explica que el canvi d’usos que planteja està autoritzat pel Departament de Comerç de la Generalitat i que el pla especial que es debat a l’Ajuntament fa referència “únicament” a la possibilitat d’unificar aquests nous espais comercials en locals d’entre 1.300 i 2.500 m2. “L’expedient és complet i ajustat a dret”, diu el comunicat, que afegeix que “tots els informes tècnics i jurídics emesos per l’Ajuntament són favorables a l’aprovació”.

Diagonal Mar insisteix que el pla no preveu augmentar l’edificabilitat ni la superfície construïda sinó convertir en botigues una part dels cinemes, que es reduiran per “adequar el nombre de sales a les necessitats actuals del sector de l’exhibició cinematogràfica”.

El govern busca com frenar el pla

El Ple d’aquest divendres debatrà aquesta ampliació comercial després que al desembre se suspengués el pla. Els promotors van lliurar, però, nova documentació al consistori i la mateixa tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va reconèixer en comissió que l’expedient “compleix amb tots els requisits tècnics i legals”, però que no es correspon amb el model de ciutat de l’executiu municipal.

Per això es va demanar un informe jurídic per saber si hi ha algun argument polític que pugui frenar el pla. L’informe conclou que el consistori pot denegar l’aprovació d’un planejament “quan no s’ajusta al model urbanístic que proposa l’Ajuntament”. Ara bé, remarca que en cas de plantejar una denegació cal que estigui “degudament motivada”.