(ACN/Redacció) El govern català valorarà la setmana vinent la situació dels embassaments i decidirà si pot aixecar l’emergència per sequera al sistema del Ter-Llobregat, que abasteix Barcelona i l’àrea metropolitana. En una atenció als periodistes, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que després de les pluges dels últims dies —que encara podrien continuar— la Comissió Interdepartamental de la sequera avaluarà tots els paràmetres per prendre una decisió o una altra.

Esperaran uns dies per avaluar tots els paràmetres

Mascort ha explicat que esperaran uns dies perquè, als embassaments, hi entri l’aigua de les pluges d’aquesta dies i de la neu. Ara bé, ha reiterat que, a banda de la dada dels embassaments, a la reunió prevista per a la setmana que ve també volen analitzar altres factors com ara els consums que s’esperen durant l’estiu. També ha advertit que volen treballar amb escenaris a mitjà termini i estar segurs que, si aixequen l’emergència i les restriccions que implica, no hauran de fer marxa enrere al cap de pocs dies.

Les reserves als pantans del Ter-Llobregat arriben al 22,2%

Els embassaments de les conques internes continuen notant l’efecte de les pluges dels últims dies, i superen ja el 20 % de la seva capacitat (21,3 %), cosa que no passava des del 20 d’octubre del 2023. Segons l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’aquest dijous, amb dades agregades de dimecres, 1 de maig, les reserves a les conques internes arriben als 147,69 hm³, 11,5 hectòmetres cúbics més en un sol dia.

Pel que fa als pantans del sistema Ter-Llobregat (Sau-Susqueda, la Baells, Sant Ponç i la Llosa del Cavall), les reserves ja havien superat el 20 % dimarts (20,48 %), i segons la darrera xifra feta pública per l’ACA estan ara al 22,2 %, amb 136,1 hm³ d’aigua acumulats.