(ACN) La incidència que des d’aquest dimarts al matí ha afectat l’R2 Sud és “greu” i la circulació de trens no recuperarà la normalitat fins d’aquí a “tres o quatre setmanes”, ha afirmat el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores. “És de les pitjors incidències que pots tenir: et deixa a cegues en el control de trens i la seguretat”, ha reconegut Flores, en una atenció als mitjans des de l’estació de Sants.

Tres trens per sentit i hora a partir de dimecres

“La millora serà progressiva. Si avui s’ha aconseguit que circulin dos trens per sentit i hora, demà, dimecres, el pronòstic és que s’augmenti la freqüència als tres trens per sentit i hora, la meitat de l’oferta habitual”, ha avançat el secretari d’Infraestructures, que ha apuntat a la caiguda d’un llamp com la causant de l’avaria al sistema de senyalització de Gavà.

Quadre de comandament cremat

“L’avís es va rebre cap a les 21 h de dilluns per un problema a la catenària a la via 3 de Gavà”, ha detallat Flores, que ha reiterat que la principal hipòtesi és que la incidència fos provocada per l’impacte d’un llamp. “La mala sort va ser que la catenària caigués precisament sobre el quadre del sistema de senyalització i comencés un incendi. Va anar de cinc o sis metres“, ha lamentat el secretari general d’Infraestructures. “Es va cremar tot el quadre de comandament de Gavà i es van malmetre diversos sistemes auxiliars. Això afecta la senyalització i, de retruc, la circulació de trens”, ha constatat Flores, que ha parlat d’una situació de “bloqueig telefònic” a l’R2 Sud.

“Volem escurçar terminis”

“Només es podrà anar millorant a poc a poc. Demà serà millor que avui, i així progressivament”, ha avisat el secretari general d’Infraestructures, que ha afirmat que Adif i Renfe hi destinaran tots els recursos humans i tècnics necessaris. “En tres o quatre setmanes creiem que la situació es podrà normalitzar. Però volem escurçar terminis”, ha puntualitzat Flores, que també ha assenyalat que en els dies que venen intentaran “homogeneïtzar el servei i anar incrementant els combois”.

La Generalitat reforça el servei de bus a partir d’aquest dimecres

El Departament de Territori ha anunciat que a partir d’aquest dimecres reforçarà amb tres vehicles el servei de bus per minimitzar les afectacions derivades de l’avaria a la xarxa d’Adif de Rodalies. Sortiran a partir de les 6.30 h, des de Vilanova i la Geltrú, passant per Sitges, fins a Barcelona. A més, ha obert un expedient informatiu a Renfe per conèixer l’operativa i els serveis alternatius.