Foto: Àlex Recolons

(Redacció/ACN) Matí complicat per als usuaris de Rodalies. Un incendi en un quadre de senyals a Gavà causa retards de la circulació de trens de l’R2. La incidència s’ha produït aquest dilluns a la nit i afecta el sistema de senyalització entre les estacions del Prat i Castelldefels. Segons ha informat Renfe, hi ha una limitació de la capacitat operativa en aquest tram (caben menys trens) i s’ha reprogramat el servei. De moment no hi ha cap previsió de quan es podrà restablir la normalitat.

Tècnics d’Adif estan analitzant les causes que han pogut produir aquesta incidència i de cara als pròxims dies, s’està analitzant una reprogramació sistematitzada del servei en el tram afectat. Des de Renfe han demanat disculpes als viatgers per aquesta situació sobrevinguda.

Només circula un tren cada 30 minuts

A l’R2 Sud (Sant Vicenç de Calders – Estació de França per Vilanova) hi ha un tren cada 30 minuts entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona. Hi ha reforços puntuals entre Vilanova i Barcelona. La situació també afecta els trens de llarga distància entre Múrcia, el País Valencià i Catalunya. Només passen cinc combois al dia.

La incidència també afecta línies regionals (R13, R14, R15, R16, R17). Es manté l’oferta prevista en aquestes línies i hi ha desviaments puntuals per Vilafranca. Malgrat això, Renfe ha informat que es poden produir retards en aquestes línies.

Indignació entre els usuaris: “Semblava una llauna de sardines”

Segons informa l’ACN, la situació ha generat tensió i queixes entre els usuaris. A l’estació de Castelldefels, nombrosos passatgers han expressat el seu malestar després que el tren en què viatjaven s’hagi aturat en aquesta estació. La Maria, una usuària habitual de Rodalies que ha agafat el tren a les 08.50 hores a Vilanova i la Geltrú explica que “el tren s’ha aturat vint minuts a cada estació” i lamenta que “cada dia es repeteix la mateixa història”. La Isabel, una altra passatgera ha intentat pujar en un comboi ple de gent. “M’he baixat perquè sembla una llauna de sardines”, explica.