valents can vies

Valents demanarà al govern Colau-Collboni que ordeni una inspecció tècnica de l’edifici de Can Vies que n’avali l’enderrocament, durant el plenari municipal d’aquest divendres. Segons la líder de la formació, Eva Parera, la finca “està en ruïnes i és un perill”: “Si demà cau, ningú no voldrà assumir la responsabilitat dels morts que hi pugui haver”, ha sentenciat. Per això, Parera ha avisat que Valents “exigirà que si Can Vies no passa uns mínims tècnics, vagi a terra”.

Can Vies, de titularitat municipal, està afectat pel planejament urbanístic de reurbanització de la rambla de Sants (que cobreix les vies del tren) i està previst convertir-lo en una passera que connecti amb la part superior d’aquesta rambla. L’any 2014 el govern de Xavier Trias va intentar desallotjar-ne els ocupants i enderrocar-lo, però la forta mobilització veïnal ho va impedir. Des d’aleshores, l’edifici segueix ocupat i s’hi organitzen activitats.

“Colau s’ha posat al costat dels ocupes”

Valents ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, d’haver-se posat “al costat dels ocupes, no dels veïns”, i ha assegurat que l’estat actual de Can Vies “és el retrat perfecte de la gestió que han fet Xavier Trias i Ada Colau”. En una roda de premsa just davant de la finca, Eva Parera ha assegurat que “l’edifici no hauria de ser aquí i hauria d’haver sigut enderrocat” i, per això, ha reclamat la inspecció tècnica de l’edifici.

Si es conclou que l’edifici no és segur, l’enderroc és automàtic. Això es pot resoldre en qüestió de mesos”
Eva Parera, presidenta del Grup Municipal de Valents