Setmanes després de l'aprovació del Pla especial d'ordenació de la Rambla, encara és una incògnita el calendari previst per aplicar alguns dels canvis que renovaran la fesomia del passeig. És el cas de la supressió d'onze quioscos de records i productes d'elaboració artesana, que queden fora de l'ordenació. Són els negocis dels antics ocellaires, que van canviar d'activitat l'any 2010 i ara hauran de desaparèixer. Des de l'Ajuntament ofereixen acompanyament als botiguers, però insisteixen que no faran marxa enrere en la supressió de les parades. GALA PIN, regidora de Ciutat Vella "Tenim una sentència que diu que hi ha tots els indicis perquè aquesta concessió sigui nul·la però a més tenim la voluntat política que oxigenem aquesta zona de la Rambla. Per tant, ells estan informats d'aquesta oferta de fer un acompanyament durant aquest procés i també per tots els treballadors dels ocellaires actuals." L'associació d'antics ocellaires diu que està disposada a escoltar la proposta de l'Ajuntament però adverteix que les indemnitzacions no resoldran el problema, ja que alguns dels botiguers volen continuar treballant a la Rambla." MÒNICA TRIAS, presidenta Associació d'antics Ocellaires "El col·lectiu d'ocellaires sempre ha estat disposat a parlar dels articles a la venda, del model de parades, que som conscients que són molt lletges, en contra de la nostra voluntat. Estem disposats a dialogar tot el que sigui però no a qüestionar la nostra permanència. Diuen, a més, que impugnaran el Pla especial d'ordenació de la Rambla, que consideren discriminatori perquè obliga a desaparèixer les botigues de "souvenirs" o aliments i no les terrasses ni els quioscos. Els paradistes afectats creuen que els comerços dels laterals del passeig han pressionat el consistori per conquerir-ne la part central. Afegeixen, a més, que el 2014 van obtenir una sentència judicial favorable i que, si és necessari, intensificaran la batalla legal.

Setmanes després de l’aprovació del Pla especial d’ordenació de la Rambla, encara és una incògnita el calendari previst per aplicar alguns dels canvis que renovaran la fesomia del passeig. És el cas de la supressió d’11 quioscos de records i productes d’elaboració artesana, que queden fora de l’ordenació. El govern municipal es manté ferm en la necessitat de fer desaparèixer les 11 parades ara reconvertides en altres negocis i s’ofereix a ajudar els propietaris a marxar.

Es tracta dels negocis dels antics ocellaires, que van canviar d’activitat l’any 2010 i ara hauran de desaparèixer. Des de l’Ajuntament ofereixen acompanyament als botiguers, però insisteixen que no faran marxa enrere en la supressió de les parades. Segons ha explicat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, existeix una sentència que diu que la concessió d’aquestes parades és “nul·la” i que, des de l’Ajuntament, tenen la voluntat política “d’oxigenar” aquesta zona de la Rambla.

L’associació d’antics ocellaires ha dit que està disposada a escoltar la proposta de l’Ajuntament però adverteix que les indemnitzacions no resoldran el problema, ja que alguns dels botiguers volen continuar treballant a la Rambla. Asseguren, a més, que impugnaran el Pla especial d’ordenació de la Rambla, que consideren discriminatori perquè obliga a desaparèixer les botigues de “souvenirs” o aliments i no les terrasses ni els quioscos.

Els paradistes afectats creuen que els comerços dels laterals del passeig han pressionat el consistori per conquerir-ne la part central. Afegeixen, a més, que el 2014 van obtenir una sentència judicial favorable i que, si és necessari, intensificaran la batalla legal.