Crits unànimes contra les retallades en educació a les portes del Parlament. Uns 250 mestres s'han concentrat per protestar contra l'anul·lació de la partida amb 211 milions d'euros més que l'any passat. La concentració s'ha fet durant l'entrega de signatures. Les direccions dels centres públics han registrat al Parlament un comunicat de rebuig i indignació davant les retallades, diuen, dels recursos humans. Francesca Massó, directora de l'escola El Carmel "No podem parlar de retallades però si que podem parlar de les expectatives que teniem posades amb el futur de la nostra escola, pues se n'han anat enrere. El que estem demanant és, sobretot, que prioritzin l'educació en aquest país" De moment, s'hi han afegit 179 escoles, instituts i centres d'educació especial, i els impulsors del document deixen oberta la porta a noves adhesions. Treballadors de diferents centres educatius han aprofitat l'entrega de signatures per fer una assamblea. Han proposat programar una nova concentració per dimecres vinent i fer el que han anomenat un "pla de lluita" de cara al setembre. Els centres educatius esperen, doncs, una solució ràpida, però des dels sindicats van molt més enllà. RAMON FONT, portaveu nacional d'USTEC-STEs "Sigui per incompetència o sigui per mala fe, estem demanant la dimissió de la consellera Meritxell Ruiz" Aquesta reducció, diuen, és un cop dur, sobretot per als centres de màxima complexitat, és a dir, aquells que necessiten reforç per a educació especial o que tenen molts estudiants nouvinguts.

La conselleria assegura que tenia una partida de 211 milions d’euros amb els quals no es pot comptar perquè els comptes no s’han pogut aprovar. Aquestes explicacions, però, no han evitat que el govern municipal hagi posat el crit al cel per la reducció de plantilla prevista a les escoles públiques de la ciutat, i pel fet que no se’ls hagi comunicat la mesura tot i formar part del Consorci d’Educació. La tinenta d’alcalde de Drets Socials i vicepresidenta del Consorci ha demanat aquest dimarts una reunió urgent amb Ensenyament. La petició també l’estén al departament d’Economia, ja que “no entenem que no hi hagi un pla B” quan no era segur que els pressupostos tiressin endavant..

Paral·lelament, una quarantena de directors de diferents centres de primària han impulsat una recollida de signatures per demanar que es reverteixi la decisió. Uns 250 docents s’han concentrat a les portes del Parlament aquest dijous a la tarda per fer-ne l’entrega. De moment, s’hi han adherit 179 escoles, instituts i centres d’educació especial.

Els centres més afectats són els catalogats com a ‘de màxima complexitat’, ja que han de donar resposta a educació especial o tenen un percentatge elevat d’estudiants nouvinguts. La no-execució de la partida suposarà que es retallin 540 places previstes.