"Creo que hay que hablar de infraestructures, lengua y cultura y des de luego el sistema de cambiar els sistema de financiación que nos ha ahogado a muchas de las comunidades autónomas. Y esto nos da un porvenir mas brillante a todos... no concibo España sin Catalunya ni Catalunya fuera de España. Lo que tenemos que hacer es buscar soluciones posibles y realistes, esto se hace dentro de la ley, fuera de la ley es la jungla. El derecho a decidir no es absoluto en ninguna part del mundo, estaba en Etiopía y en Yoguslavia y la Unión Soviética".

El candidat popular per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha rebut aquest dijous el suport de José Manuel García-Margallo en un diàleg sobre Europa a la Casa del Llibre.

Sobre Catalunya, Margallo ha donat a conèixer que, des que ell va entrar al Ministeri, es va crear un grup de treball amb el nom de Montserrat (en honor a la Moreneta) que s’ha reunit un cop per setmana per buscar fórmules d’entesa. El ministre d’Exteriors en funcions ha afirmat que s’haurà de parlar d’infraestructures, de llengua, cultura i del sistema de finançament, però que aquestes solucions s’hauran de trobar dins de la llei perquè fora “és la jungla”. Ha afegit que ell no concep Catalunya sense Espanya i Espanya sense Catalunya i a això es dedicarà, tant si continua en política com després com a conferenciant.